top of page

Tøjspild på programmet til CIFF2022

Hvor store mængder tøj ligger ubrugt i danskernes klædeskabe? Og hvordan kommer det derind? Hvad kendetegner det tøj, vi aldrig bruger, og det tøj, vi ofte bruger?


Torsdag formiddag berettede Katja om forbrugeradfærd og tøjspild fra Circular Stage på Copenhagen International Fashion Fair 2022. Med sig havde hun de vigtigste pointer fra en dugfrisk spørgeskemaundersøgelse, som vi og YouGov har foretaget for Forbrugerrådet Tænk, som en del af projektet ´Sammen Mod Tøjspild´. Projektet er finansieret af Salling Fondeneog har til formål at identificere barrierer for at mindske tøjspild og finde løsninger, som kan gøre det nemmere for forbrugerne at reducere deres tøjspild


Marie Busck, CSR- og bæredygtighedschef hos Danish Fashion & Textile, Tanja Gotthardsen, stifter af rådgivningsvirksomheden Continual og Vagn Jelsøe, chefkonsulent hos Forbrugerrådet TÆNK, var herefter i dialog om, hvordan branchen kan hjælpe og understøtte forbrugerne i at komme det enorme tøjspild til livs.


Du kan læse Politikens take på resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen lige her (bag betalingsvæg): https://politiken.dk/forbrugogliv/forbrug/art8864041/De-siger-de-er-bekymrede-for-klimaet-men-de-har-et-enormt-tøjspild


Spørgeskemaundersøgelsen danner afsæt for et dyberegående, kvalitativt studie af barrierer og drivere for at mindske tøjspild i Danmark, som PlanMiljø foretager lige nu og hen over resten af efteråret. Stay tuned!




bottom of page