top of page

Kvindernes Internationale Kampdag

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag afholdt Koordinationen for Kønsforskning på Københavns Universitet - University of Copenhagen i dag konferencen “Climate Research - Intersectional and Feminist Visions”.


Udover de fem forskere, som delte deres viden om krydsfeltet mellem klimapolitik og ligestilling, præsenterede Katrine fra PlanMiljø vores seneste rapport om køn og klima.


Blandt de gennemgående pointer på konferencen var:

  • Både ligestillingen og den bæredygtige omstilling har brug for, at vi gør op med herskende, snævre maskulinitetsforståelser

  • “Kønsneutrale” bæredygtige politikker og løsninger såsom “smart mobilities” favoriserer i praksis ofte mænds generelle mønstre

  • Numerisk lige repræsentation bliver ikke automatisk til politikker med et integreret hensyn til ligestilling (gender mainstreaming), da de historisk afledte og institutionaliserede kønsnormer er magtfulde

  • Der er behov for analyser af specifikke klimapolitikkers påvirkning på ligestillingen - og så skal der allokeres ressourcer til disse analyser og gender mainstreaming generelt.

I PlanMiljø dygtiggør vi os løbende for at være godt klædt på til at understøtte og gennemføre gender based analyses og gender mainstreaming i udviklingen af politik, produkter, services og processer.


Kontakt Katrine på kw@planmiljoe.dk hvis du vil høre mere om, hvordan vi i PlanMiljø arbejder med ligestilling, eller hvis du har brug for hjælp til at sikre, at politikker, produkter og ydelser ikke skader ligestillingen - men snarere er med til at fremme den!


Følg med i nyhederne fra PlanMiljø på LinkedIn




bottom of page