Søg

Kommunens rolle i udviklingen af industriel symbiose

Kalundborg Symbiosis er kendt af alle, der arbejder med bæredygtig produktion og forbrug. Siden 1972 har virksomheder i Kalundborg sendt ressourcer i cirkulation og sikret, at spild og restprodukter blev udnyttet af andre. Industrielle symbioser kan være en vigtig brik i den cirkulære økonomi og er med til at sikre, at virksomheders affald og restprodukter bliver værdifulde ressourcer i en andre virksomheder.


Kommunerne kan spille en vigtig rolle i udviklingen af en symbiose igennem arealplanlægning, forretningsudvikling, affaldshåndtering og offentlige indkøb. En industriel symbiose i kommunen kan bidrage til at tiltrække og fastholde virksomheder, arbejdspladser og borgere, ligesom det kan bidrage til kommunens klima- og ressourcepolitikker og fortælle en stærk historie.


PlanMiljø har netop undersøgt kommunernes rolle i udviklingen af industrielle symbioser i de nordiske lande gennem ni casestudier. Undersøgelsen er en del af det Baltiske Industrielle Symbiose projekt og er løst sammen med IVL og Orkdalregionens Erhvervshus. Rapporten kan hentes her: https://lnkd.in/e_a35us


Aditi Bhasin, Sofia Klugman, Morten Solstad Øiaas, Interreg Baltic Sea Region


Følg med i nyhederne fra PlanMiljø på LinkedInKort om PlanMiljø

PlanMiljø er et konsulentfirma, der yder virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder bistand inden for bæredygtighed. PlanMiljøs mission er på højt fagligt og etisk niveau at levere innovativ og situationstilpasset rådgivning, som bidrager til mere bæredygtighed hos klienter og samarbejdspartnere.

Kontakt

PlanMiljø ApS

Ellevej 5, Østrup 3670 Veksø
planmiljoe@planmiljoe.dk
Tlf: +45 46 76 24 00

CVR: 30 71 61 67

Privatlivspolitik    |    ©2020 PlanMiljø

  • LinkedIn