Søg

Brugt tekstil og tekstilaffald i Norge

EUs medlemslande har for tiden stor fokus på at sikre gode og anvendelige løsninger for tekstilindsamling i kommunerne. Det skyldes ikke mindst, at bestemmelserne om separat indsamling træder i kraft 1. januar 2025. Også Norge klør på for at implementere kravene og gøre det lettere at sikre både genbrug og genanvendelse af tekstiler.


For at sikre opdateret information og viden om, hvad der sker med brugt tekstil og tekstilaffald i Norge i dag, har det norske miljøagentur bedt PlanMiljø og NORSUS om at gennemføre en undersøgelse af brugt tekstil og tekstilaffald i Norge.


Undersøgelsen har givet en videnbase om, hvad der sker, når tekstiler bliver affald, og resultaterne vil blive brugt både i arbejdet med at etablere en passende indsamlingsløsning i Norge og til at vurdere relevante instrumenter til øget materialegenanvendelse.

https://norsus.no/en/kartlegging-av-brukte-tekstiler-og-tekstilavfall-i-norge/


Du kan finde rapporten her: https://norsus.no/wp-content/uploads/or1120-kartlegging-av-brukte-tekstiler-og-tekstilavfall-i-norge_Versjon-2.pdf


Har din kommune brug for viden om, hvordan gode løsninger for separat indsamling af tekstil kan etableres? Tøv ikke med at tage fat i David Watson, dw@planmiljoe.dk eller Steffen Trzepacz, st@planmiljoe.dk.


Følg med i nyhederne fra PlanMiljø på LinkedInKort om PlanMiljø

PlanMiljø er et konsulentfirma, der yder virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder bistand inden for bæredygtighed. PlanMiljøs mission er på højt fagligt og etisk niveau at levere innovativ og situationstilpasset rådgivning, som bidrager til mere bæredygtighed hos klienter og samarbejdspartnere.

Kontakt

PlanMiljø ApS

Ellevej 5, Østrup 3670 Veksø
planmiljoe@planmiljoe.dk
Tlf: +45 46 76 24 00

CVR: 30 71 61 67

Privatlivspolitik    |    ©2020 PlanMiljø

  • LinkedIn