Miljømærker

Der opleves en stigende efterspørgsel på bæredygtige produkter og services fra forbrugere og det offentlige. Det er ikke længere tilstrækkeligt blot at kommunikere, at noget er bæredygtigt eller miljørigtigt – dokumentationen skal være på plads, og det kan miljømærker og certificeringer levere.

 

Svanemærket og EU-Blomsten er Danmarks to officielle miljømærker. Mærkerne gør det nemmere for kunder at vælge de miljømæssigt bedste produkter og serviceydelser.

 

Svanemærket stiller skrappe miljøkrav til dine produkter og services, som f.eks.:

• Ingen skadelige kemikalier og stoffer
• Begrænset energiforbrug
• Begrænset vand- og varmespild
• Mere genanvendelse og ressourceeffektivitet

Alt sammen til gavn for miljøet, mennesker og jeres økonomi.

 

Alt fra tekstiler og hårde hvidvarer til dagligvarebutikker og restauranter kan blive svanemærket – der er meget få begrænsninger.

 

PlanMiljø kan hjælpe virksomheder med at få deres produkter eller services miljømærket og giver gerne en uforpligtende vurdering af, dit produkt eller service kan opnå certificering med enten Svanemærket eller EU-Blomsten.

 

Hvad kan vi? 

 

Vi kan tilbyde:

 

  • En gratis screening af jeres produkt eller service i relation til certificeringskriterierne

  • Efterfølgende facilitering af proces og indsamling af data og information til brug for certificeringsansøgninger

  • Udarbejdelse af ansøgninger

  • Løbende dialog og opfølgning med Miljømærkning Danmark, der administrerer Svanemærket og EU Blomsten i Danmark,

 

PlanMiljø kan udarbejde hele ansøgningen for jer, eller vi kan rådgive jer til en effektiv ansøgningsproces og understøtte, hvis der opstår problemer.

Swan
T Shirt Rack

Hvad har vi lavet?

En ansøgning om miljøcertificering kan være omfattende med mere end 100 forskellige kriterier, der skal opfyldes, og det kan være omkostningstungt at gennemgå alle kriterier fra ende til anden. PlanMiljø har flere års erfaring med screeninger af virksomheder, der ønsker en miljøcertificering, og vi sikrer derved en omkostningseffektiv løsning, inden man starter en fuld ansøgningsproces. Vi har erfaring med en lang række certificeringer inden for forskellige produktkategorier og services, der spænder lige fra t-shirts til dagligvarebutikker.

I DIEH faciliterer vi sammen med PlanMiljø projektet ”Partnerskab om Bæredygtig Fiskeri”, hvor vi samler danske aktører fra fiskeribranchen med meget forskellige interesser for at indgå i konstruktiv dialog og skabe samarbejde om bæredygtighedsudfordringer på tværs. Vi sætter stor pris på vores samarbejde med PlanMiljø; det er altid lærerigt, konstruktivt og sjovt. Sammen står vi stærkere i forhold til at skabe fremgang for bæredygtig forandring i denne sektor.

Janine Dortmundt, Project Manager, Dansk Initiativ for Etisk Handel

HORESTA med samarbejdspartnere kørte et madspildsprojekt, som PlanMiljø stod for. PlanMiljø gjorde et fantastisk stykke arbejde i forhold til ansøgning, gennemførelse af antropologiske studier i køkkener, udarbejdelse af målrettet kommunikationsmateriale og efterfølgende evaluering af projektet. Det gjorde det nemt for os at holde fokus på budskaber og indhold frem for en masse administrativt arbejde.

Mikal Holt Jensen, Miljøchef, HORESTA

PlanMiljø har været en vigtig sparringspartner for Stop Spild Af Mad både i faglige spørgsmål om madspildsdagsordenen, i projektledelse og fundraising, samt ikke mindst i udviklingen af foreningens bæredygtige forretningsmodeller, erhvervspartnerskaber og varigt samarbejde med fødevaresektoren.  

Selina Juul, Stifter og Bestyrelsesformand af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad

Udvalgte nyheder

Læs om vores seneste projekter under Nyheder eller følg med på LinkedIn

Vi havde i længere tid gået med en vision om at få vores rengøringsservice Svanemærket, og derfor kontaktede vi i 2018 PlanMiljø, som hjalp os gennem processen, stod for kontakten til Miljømærkning Danmark og fik sat vores miljøarbejde i system. De indsamlede dokumentationen til brug for svanemærkeansøgningen og hjalp os desuden med at optimere rengøringen på en række miljøparametre, blandt andet udskiftning af flere af vores rengøringsprodukter til nogle mere miljøvenlige, brug af nye mikrofiberprodukteer samt indkøb af nyt miljømærket arbejdstøj til vores ansatte. Vi følte os i trygge hænder og kan på det varmeste anbefale PlanMiljø til at facilitere en miljømærkningsproces.

Martin Lorck, Direktør, Relianz Facility Management

Mr Bauer immensely contributed to the development of a new realistic and feasible strategy and action plan to guide Sri Lanka’s SPP. As part of the assignment, he developed a comprehensive training module for SPP to create awareness of policy makers and procurement personnel of the state sector as well as of suppliers of goods and services. These activities contributed to place focus on SPP as a strategic and political tool to promote sustainability, to ensure the competencies among public procurers to carry out SPP, and increase competencies among suppliers to meet the demand on sustainable products and services.   

Gamini Senanayake, Gamini Senanayake Associates Private Limited

Vi har nydt godt af vores strategiske samarbejde med Planmiljø, der har været dygtige til at strukturere store projekter, så at de fremstår logiske og gennemførlige. Vi har altid opfattet medarbejderne i Planmiljø som lydhøre og samarbejdsorienterede og de har altid reageret hurtigt hurtigt på muligheder og med en stor fleksibilitet. Vi har således kun ros til overs for Planmiljø og deres medarbejdere!

Peter Blach, projektchef i Ocean Plastic Forum og Maskinmestrenes Forening

Samarbejdspartnere og kunder